Billede: Pixabay

Hold dit juletræ friskt

Der er intet så træls som når træet er pyntet og klar til jul – og så begynder det at fælle. Det er vigtigt at holde træet friskt – uanset hvilken sort af træet du har fået ind i stuen.  Træer taber nålene fordi det tørrer ud. Undgå dette ved at fælge disse korte præcise råd:

  1. Tag ikke træet direkte ind i stuen – men lad det klimatiserede udenfor. Specielt hvis træet lige er fældet skal det have tid til at vænne sig til at være uden rod. Lad det derfor stå udenfor et par dage først. hvis træet er i net, kan det blive i dette, imens det er udenfor. Sæt det koldt, fugtigt, men i læ mens det venter på at komme ind.
  2. Sæt juletræet i en spand med vand – så det kan trække nyt vand ind. Specielt hvis juletræet er købt færdig-fældet og det er uvist hvor længe det har været uden rod, så skær et par centimeter af foden inden juletræet sættes i vand. Det giver det mulighed for at få drikke rigeligt med vand.
  3. Hvis dit juletræ er af sorten rødgran, blågran og omorika kan det hjælpe at blande en hovedpinepille og eventuelt brusetabletter i vandet. Alternativt kan også bruges det samme pulver som bruges til afskårne blomster – det kan købes ved blomsterhandleren og i de fleste plantegårde.

Når træet skal ind, fjern nettet – og hvis det kommer direkte fra frostvejr, så lad det stå lidt og klimatisere i nettet, inden det tages af. Husk: jo større træet er, jo mere vil det drikke – det er derfor vigtigt at det får rigeligt med vand. Husk at vande dit træ dagligt

Følger du rådene vil juletræet holde sig friskt længe – og hele julen igennem.

Skriv et svar