Hjemmelavede kryddersnaps til julen 2017

Der er rigtig mange måder at lave en god kryddersnaps på. Alt efter ens smagsløg – og dermed også ens alder – vil der være forskel på hvordan man gerne vil have sin snaps til at smage. Det siges, at de ‘ældre medborgere’ gerne nyder en mere bitter snaps, end de yngre snapsedrikkere, der gerne vil have en højere sødme i snapsen. Bitterheden og sødmen kan man skrue på ved ingredienserne i snapsen, men det afhænger også af hvilken alkohol man lader ingredienserne stå i. Jo højere alkoholprocent, jo mere bitterstof siges der at blive trukket ud af ingredienserne.

Den mest almindelige alkohol der bruges til kryddersnaps er en helt almindelig klar 40% vodka eller “klar snaps”. Bemærk at den snaps der normalt sælges som “klar” (f.eks. Brøndum) er faktisk tilsat smag (honning og timian), for at smage mindre af resterne fra alkohol-fabrikation – og runde den skarpe smag af.

Vi har samlet nogle klassiske snaps der passer til julen

Hov, tænker du nok – hvor er dildsnapsen? Jamen, den kan du købe i butikkerne – og ellers, så er det faktisk bare en flaske vodka med en god håndfulde af dild-stilke; så kommer det af sig selv.

Skriv et svar