De bedste brunkager til julen

Virkelig lækker brunkageopskrift fra Blomsterberg, gengivet på dr.dk’s hjemmeside.

Ingredienser:

  • 250 g  smør
  • 125 g  lys sirup
  • 250 g  farin
  • 2 tsk.  potaske
  • 1 spsk.  vand
  • 3 tsk.  stødt kanel
  • 1 tsk.  stødte nelliker
  • 2 tsk.  stødt ingefær
  • 1 tsk.  stødt allehånde
  • 60 g  syltede appelsiner i tern
    (kan udelades)
  • 25 g  usaltede pistaciekerner
  • 150 g  mandler
  • 500 g  hvedemel

Opskrift:

  1. Smør, farin og siruppen smeltes, til det er ca. 70 grader – brug evt. termometer. Tag gryden af varmen.
  2. “Det tørre” blandes, kanel, nelliker, ingefær samt allehånde og hvedemel blandes sammen.
  3. Tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie (kan undlades). Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes roligt.
  4. Det hele æltes straks sammen i en røremaskine eller med piskeris til dejen er ensartet.
  5. Dejen kommes op i en beholder der passer til brunkager – for den med bagepapir på både bund og sider. Pres dejen godt ud så alt fyldes helt ud. Læg  bagepapir som top for at beskytte og afkøles ved stuetemperatur til næste dag.
  6. Næste dag udskæres dejen i 5 lange “baner” – og den er nu klar til at blive til brunkager. Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 – 12 minutter.
  7. Husk at køle kagerne på en rist bagefter.
 Hvis du ikke har tålmodighed til at lave dem selv, kan du også hente en brunkagedej fra Blomsterberg selv i køledisken 😉

Skriv et svar